Logo Diamant Juweelwinkel

WAAROM INVESTEREN IN VINTAGE SIERADEN EEN GOED IDEE IS

Vintage juwelen zijn de laatste jaren enorm gewild, en worden veel gedragen door zowel jonge als oudere mensen. Dit is niet zo gek. Er zitten namelijk vele voordelen aan het kopen en dragen van vintage juwelen ten opzichte van nieuwe sieraden. In dit artikel ontdek je waarom het ook voor jou een goed idee kan zijn om te investeren in vintage juwelen.

VINTAGE SIERADEN ZIJN DUURZAAM EN CIRCULAIR

Om te beginnen is het kopen van een vintage sieraden een duurzame keuze. Wanneer je een vintage sieraad koopt, koop je een product dat al is gemaakt. Je hergebruikt het. Zo bevorder je bij de aankoop van vintage sieraden de circulariteit van sieraden, en hoeven mooie sieraden niet op de vuilnisbelt te belanden.

Bij nieuwe sieraden zit dit echter anders. Deze moeten allemaal nog worden geproduceerd. Met name goedkopere nieuwe sieraden worden in massa’s geproduceerd in fabrieken die de lucht vervuilen. Dit terwijl er al heel veel mooie vintage juwelen bestaan die ernaar snakken om gedragen te worden.

Investeer in vintage sieraden

IEDER VINTAGE JUWEEL IS UNIEK

Ten slotte is ieder vintage sieraad een unieke aankoop. Niet alleen draagt ieder juweel zijn eigen bijzondere verhaal met zich mee, maar ieder juweel is vaak ook de enige in zijn soort. Daarbij worden veel vintage juwelen tegenwoordig niet meer geproduceerd.

Ieder juweel dat wij op onze website verkopen is de enige in zijn soort. Omdat ieder sieraad uniek is, kunnen ze niet op voorraad worden ingekocht. Als een item wordt verkocht, dan is hij dus ook echt niet meer te koop op onze website en is het ook bijna onmogelijk om hem ergens anders te vinden. Wanneer je een vintage juweel bezit is de kans dus groot dat jij de enige bent met dat specifieke juweel.

vintage broche met bloedkoraal

VINTAGE SIERADEN ZIJN BETAALBAAR

Het is vaak het geval dat vintage juwelen een stuk betaalbaarder zijn dan vergelijkbare nieuwe juwelen. Dit komt omdat er bij vintage juwelen minder partijen betrokken zijn die wat moeten verdienen. Vintage juwelen worden ingekocht, schoongemaakt en dan weer verkocht.

Aan de verkoop van nieuwe juwelen zitten meerdere kosten verbonden. De grondstoffen moeten worden ingekocht, bewerkt en in elkaar gezet door de producent, die ze weer doorverkoopt aan de juwelier. De juwelier moet ook weer rekening houden met diverse kosten, zoals advertentiekosten, huurkosten, en de salarissen van haar personeel. Deze kosten worden allemaal verrekend in de prijs van de sieraden.

VINTAGE SIERADEN HEBBEN EEN VERHAAL

Vintage sieraden zijn jaren geleden gemaakt en ook al gedragen. Ieder vintage sieraad heeft dus door de jaren heen zijn eigen verhaal ontwikkeld. De ontwerper heeft er veel tijd, passie en vakmanschap in gestoken om het sieraad te maken wat hij nu is.

Vervolgens is hij door iemand met veel liefde gedragen. Om deze reden worden vintage sieraden ook wel ‘pre-owned’ sieraden genoemd. Het leukste aan dit alles is dat jíj degene kan zijn die het verhaal van het sieraad kan voortzetten door het te dragen met net zoveel liefde als de vorige eigenaar.

Vintage sieraden met een verhaal

VINTAGE SIERADEN KOPEN

Genoeg redenen dus om te beginnen met het dragen van vintage juwelen. Vintage juwelen zijn er in alle vormen en maten, dus er is voor ieder mens wel een juweel dat bij hem of haar past.

Ontdek op onze webshop welk juweel bij jou past! Wij bieden juwelen aan uit verschillende prijsklassen, dus er is voor elk wat wils.