Logo Diamant Juweelwinkel

6 SIERADEN TRENDS VOOR DE LENTE

De zon is weer gaan schijnen, de temperaturen gaan weer omhoog. 
Het wordt weer tijd voor korte mouwen, korte broeken en zomerse jurkjes!
Wij hebben voor jou in onze vintage sieraden collectie gezocht naar dé lente sieraden voor 2022.

Parels

The queen of gems: Pearls! Parels zijn de modetrend voor 2022, je ziet ze tegenwoordig niet alleen bij oudere mensen, ze worden ook steeds populairder bij jongvolwassen. Ze zijn prachtig om te combineren met andere sieraden, bijvoorbeeld een lange ketting met een parel choker. Onze collectie heeft kettingen met parels maar ook hangers en oorbellen.

De parels hebben een super mooie glans wanneer de zon erop schijnt, perfect voor het zonnige weer. Ook zie je ze tegenwoordig bij mannen! Artiesten als A$AP Rocky, Pharrel en Harry Styles zijn ook te zien met prachtige parels.

In de 19e eeuw waren parels een kostbare accessoire. Veel jonge dames droegen een collier van onregelmatige maar natuurlijke parels.

Een leuk weetje: de grootste parel ooit gevonden is 30 centimeter breed en 60 centimeter lang. Een visser zou deze hebben gevonden in 2006 maar heeft de parel 10 jaar lang verborgen gehouden onder zijn bed. Naar schatting zou de parel 88 miljoen euro waard zijn.

Parelcollier

Subtiele oorknopjes

Bij een vrolijk fleurige print als blouse of Bohemian strand jurk passen subtiele oorknopjes perfect. De oorknopjes maken de look helemaal af! Heb je meerdere gaatjes? dan kun je ze speels bij elkaar matchen.

Oorknopjes heb je in alle soorten, maten en vormen. Ze kunnen bolvormig zijn, vierkant of peervormig. Oorknopjes zijn er ook met een klein diamantje. Hierdoor sprankelt het knopje nog meer bij je look! Bij onze vintage sieraden zie je vaak ook oorknopjes met andere edelstenen als granaat of bloedkoraal.

Zowel vrouwen als mannen dragen oorknopjes. Vaak zie je bij mannen dat ze een oorknopje met steentje dragen, dit kan een diamantje zijn of zirconia. Bij onze collectie sieraden worden alle stenen getest of het een echte diamant is of zirconia.

Subtiele gouden oorknopjes

Armband met bedel

In het lekkere zonnetje van de lente draag je vaak kleding waarbij je armen zichtbaar zijn. Hoe leuk is het dan om het op te vrolijken met een armband en dan ook nog een bedel! Zoals je hier in de foto ziet hebben wij een slangen schakel armband samen gevoegd met een vrolijk klavertje vier bedel/hanger.

Armbanden zijn tegenwoordig erg populair om te dragen met een bedel/hanger eraan. Een bedel/hanger is niet alleen geschikt voor een ketting. Zo fleur je een simpel subtiele armband helemaal op!

Ook een voordeel is dat bij ons de keuze reuze is! Met één simpele armband kun je ontzettend veel kanten op met onze 500+ selectie bedels/hangers. Natuurlijk kun je deze bedels/hangers ook weer combineren met een leuke ketting. Multi functioneel dus!

De nieuwste trend in 2022, armband met bedel

Lange ketting

Lange kettingen passen bij elk seizoen, ze passen bij een lekkere dikke winter trui maar ook een effen gekleurde t-shirt of blouse. In de lente is het toch ook weer prachtig om de lange ketting bij je look toe te voegen! Een lange ketting is ook super gaaf om te combineren met meerdere kettingen van verschillende lengtes.

Een standaard ketting varieert van 36 cm tot 90 cm. Een ketting van 36 cm zit strak om de hals en 90 cm kun je bijna dubbel om je hals doen. Veel voorkomende lengtes zijn 36, 42, 45, 50 en 60 cm. Bij een basis ketting kun je bij elke lengte een hanger aan dragen. Een lange ketting zie je in deze tijd vaak zonder hanger. Een lange ketting wordt gecombineerd met een kortere ketting en deze heeft dan een hangertje.

In de lente en zomer is dit prachtig om te dragen. Vooral als je een jurk of blouse aan hebt met een diepe v-hals. Zo valt de ketting of meerdere kettingen mooi op!

Gouden lange ketting (zonder hanger)

Kleurrijk sieraad

Voeg kleur toe aan je sieraden collectie! Gouden en zilveren sieraden zijn echt prachtig maar hoe pronk je het meest met je sieraden? Met kleurrijke sieraden! Wij hebben in onze collectie ontzettend veel mooie sieraden met kleurrijke edelstenen.

Vintage sieraden met veel edelstenen zijn vaak kettingen/colliers, deze zijn vaak gemaakt uit bloedkoraal of granaat stenen. Wij hebben 40+ verschillende kleuren edelstenen, dit varieert van fel blauw tot diep rood.

Kleurrijke sieraden zijn super te combineren met je kleding. Heb je een fris lichtblauwe blouse aan dan is het prachtig om te combineren met een hanger met een topaas edelsteen! Met een mooie rode jurk kun je een echte vintage/antieke armband met carneool dragen. Er zijn genoeg combinaties mogelijk met meerdere kleuren edelstenen!

gouden hanger met blauwe edelsteen

Cocktailring

Hou jij van cocktails? Het mooie weer komt er weer aan dus tijd voor om een terrasje te pakken!
Cocktailringen zijn grote, opvallende ringen. Hierdoor trekken ze veel aandacht. Ze hebben vaak een grote steen in het midden en zijn omringd door kleinere steentjes. Perfect voor een uitgesproken look deze lente.

In 1920 ontstonden de eerste cocktailringen in Amerika. Tijdens illegale feestjes werden cocktails geserveerd, vandaar de naam cocktail ring. Rijke vrouwen gingen vaak naar deze feestjes heen, hier konden ze laten zien dat ze toch behoorlijk een status hadden en rijk zijn. De ringen zijn om deze reden ook zo extravagant gemaakt, om op te vallen.

De cocktailring draag je vaak als enige ring, omdat hij natuurlijk al de aandacht opeist. Wil je toch meerdere ringen om een hand dan adviseren wij simpele, dunne ringen. Zo verliest de cocktail ring niet zijn aandacht en heb je toch meer ringen om.

Gouden cocktailring

Wil je onze collectie sieraden bewonderen? Neem dan snel een kijkje op de webshop. Meer dan 2500+ unieke vintage, antieke en pre-owned sieraden en horloges. Bestel voor 16.00 uur en ontvang jouw nieuwe aanwinst de volgende dag al in huis.