Logo Diamant Juweelwinkel

WAT BEPAALT DE WAARDE VAN MIJN GEBRUIKTE HORLOGE?

De waarde van een gebruikt horloge wordt bepaald door het merk, de staat en de bijgeleverde accessoires. Horloges verschillen enorm in waarde, omdat wij graag transparant werken lichten we dit graag toe.

Voor een leek is het moeilijk en soms zelfs onmogelijk om de juiste waarde van een gebruikt horloge te bepalen. Google biedt hierin dan vaak als eerste uitkomst. Als iemand zijn of haar exacte horloge zoekt dan komt men vaak uit op de bekende horloge verkoop websites als Chrono24, Marktplaats of bij andere commerciële aanbieders van exact uw horloge die tweedehands wordt aangeboden. Deze zoekresultaten geven u een indicatie van vraagprijzen, niet van verkoopprijzen. Als dit verkoopprijzen waren zou per slot van rekening niets meer te koop staan.

Nu is het een feit dat vraagprijzen op de gebruikte horlogemarkt altijd onderhandelbaar zijn en vrijwel nooit worden betaald door een koper. Er kan veelal zo’n 10% worden afgedongen wat ook vrijwel altijd gebeurd. Daarnaast moet de verkoper over de verkoopprijs (let op, niet de vraagprijs maar de verkoopprijs die al lager ligt) zijn marge, verkoopkosten en de btw (21% over de marge) rekenen. Hiermee is verkoopprijs – (marge (10% tot 20% – belasting 21% over de marge – verkoopkosten van gemiddeld 6%) de inkoopprijs.

Rolex inkoop (dames/heren rolex horloge)Dat de meeste inkoopprijzen zo’n 25% – 30% lager liggen dan de prijzen die u online ziet gaat u na deze toelichting hopelijk niet meer verbazen. Uiteraard is alles afhankelijk van de eerder genoemde criteria; merk, staat en accessoires. Zo stijgen veel Rolex horloges, ongeacht de staat zo’n 12% per jaar in waarde. Waar andere merken tot ongeveer de helft van de nieuwprijs waard blijven en nóóit meer waard worden. Dit is helaas een feit en daarom zijn gebruikte Rolex horloges ook zo ongekend populair.

Waarom kiest u voor ons?

  • Wij zijn specialist op het gebied van tweedehands Zwitserse horloges.
  • Wij hebben een groot netwerk van klanten en verzamelaars.
  • Wij hebben al sinds 1979 ervaring in de branche.
  • Alle horloges worden in uw bijzijn bekeken en getaxeerd. Wij doen direct een bod en u kunt het op het zelfde moment aan ons verkopen.