Logo Diamant Juweelwinkel

8 TIPS VOOR HET KIEZEN VAN DE PERFECTE VERLOVINGSRING

Het huwelijksaanzoek: een van de mooiste en spannendste momenten uit het leven. Je komt voor een heleboel moeilijke keuzes te staan: Waar ga je het aanzoek doen, op welk moment en, misschien wel het belangrijkste, welke ring ga je geven?
De keuze in verlovingsringen is enorm. Daarom kan het een hele opdracht zijn om de perfecte ring voor je partner te vinden. Om je hierbij te helpen, geven wij je 8 tips voor het kiezen van de verlovingsring die jouw huwelijksaanzoek onvergetelijk maakt.

1. HET BUDGET

Het eerste waarop je moet letten is het bedrag dat je wilt besteden aan de ring. Wanneer je dit voor jezelf hebt vastgesteld, kun je al veel gerichter op zoek gaan. Op onze webshop kun je ook op prijs filteren, zodat alleen de ringen tevoorschijn komen die binnen je budget vallen.

2. DE RINGMAAT VAN JE AANSTAANDE VERLOOFDE

Daarna is het belangrijk om de juiste ringmaat te bepalen. Dit kun je op verschillende manieren doen. De makkelijkste manier is het gebruiken van onze ringmaattool, die je gratis kunt bestellen op onze site. Hiermee kun je precies je juiste ringmaat uitzoeken.

Het nadeel is echter dat het erg moeilijk is om dit stiekem te doen, omdat je voor deze tool de vinger van je partner nodig hebt. Daarom is het misschien een beter idee om stiekem een ring van je partner op te meten. Dit kun je doen met een schuifmaat, maar ook gewoon met een liniaal.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de ring op te laten meten bij een juwelier. Let er wel op dat je de ring wel weer op dezelfde plaats teruglegt, zodat je partner niet doorheeft dat je hem hebt gepakt. Bekijk ook onze pagina over het opmeten van ringmaten voor meer informatie en tips.

Wanneer je de juiste maat hebt gevonden, kun je op zoek gaan naar de perfecte trouwring. Heb je bij ons een ring gevonden die helemaal bij jouw partner past, maar komt de maat niet overeen? Dan kun je bij ons op aanvraag de ring op maat laten maken.

Hoe kies je jouw verlovingsring?

3. DE STIJL VAN DE VERLOVINGSRING

Dan wordt het tijd om de stijl van de ring te bepalen. Als je onzeker bent over wat je partner mooi vindt in juwelen, is het een goed idee om heimelijk een kijkje te nemen in zijn of haar juweelkast. Een van de dingen waarop je moet letten is het materiaal dat veel voorkomt. Draagt je partner meer goud of zilver? En heeft hij of zij een duidelijke voorkeur als het gaat om edelstenen?

Verder is het belangrijk om te bepalen welke designtypes het beste bij je partner passen. Houd je aanstaande verloofde meer van strakke of juist van wat meer uitzinnige ontwerpen? En houdt hij of zij van moderne of juist van vintage en antieke sieraden? Het is belangrijk om dit allemaal mee te nemen in je keuze, zodat jij je partner kan verassen met een ring die precies bij hem of haar past.

4. KIES DE JUISTE STEEN

Vintage sieraden met een verhaal

De meeste traditionele trouw- en verlovingsringen bevatten een diamant. Door veel mensen wordt dit gezien als de mooiste edelsteen die er is. Het staat symbool voor eeuwige liefde en perfectie. Daarbij blijven diamanten altijd mooi en kunnen ze bijna niet beschadigd raken.

De kwaliteit van de diamant valt te bepalen aan de hand van de 4 c’s. Deze zijn Clarity (de mate waarin de diamant vrij is van onzuiverheden), Cut (de kwaliteit van het slijpwerk en in welke vorm de diamant is geslepen), Carat (het gewicht van de diamant) en Colour (kleur van de diamant; hoe minder kleur de diamant heeft, des te hoger de kwaliteit ervan).

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ring met een andere edelsteen, zoals robijn, smaragd of saffier. Dit kan een goede keuze zijn als je partner een duidelijke voorkeur heeft voor bepaalde edelstenen. Daarbij komen verlovingsringen met andere edelstenen minder vaak voor, wat jouw verlovingsring extra uniek en persoonlijk kan maken.

5. MATERIAAL VAN DE VERLOVINGSRING

Heeft je partner een duidelijke voorkeur als het gaat om de kleur van haar juwelen? Dan is het belangrijk om hierop in te spelen. Als je weet dat je partner uitsluitend zilver draagt, dan is het misschien niet zo verstandig om een goudkleurige ring uit te zoeken. Wees daarom zorgvuldig in deze keuze en kies het materiaal dat het beste bij jouw geliefde past.

6. VINTAGE VERLOVINGSRING

Wil je een originele ring waarmee jij jouw huwelijksaanzoek echt speciaal maakt? Dan is het misschien een idee om te kiezen voor een vintage of antieke ring. Deze zijn op onze webshop in alle vormen en maten te koop.

Vintage ringen zijn stuk voor stuk uniek. Elk heeft zijn eigen verhaal, omdat ze al door een ander met veel liefde zijn gedragen. Daarbij zijn vintage juwelen erg origineel, omdat ze niet meer worden gemaakt. Wanneer je een vintage ring om je vinger draagt, zul je niet snel iemand anders vinden die precies dezelfde ring om heeft.

7. VERLOVINGSRING: EEN PERSOONLIJK GESCHENK

De verlovingsring is misschien wel het persoonlijkste cadeau van jou aan je geliefde. Het is daarom een goed idee om naar je eigen gevoel te luisteren. Het kan natuurlijk geen kwaad om anderen te vragen om advies, maar het kan er wel voor zorgen dat je er meer door begint te twijfelen.

Hou in gedachten dat jij je partner het beste kent, en dat de huwelijksring een geschenk van jou persoonlijk is. Je weet dus zelf waarschijnlijk het beste welke ring jullie huwelijk speciaal kan maken. Laat je daarom niet te veel van de wijs brengen door de meningen van anderen.

8. NEEM CONTACT OP

Kom je er toch niet uit, of twijfel je over je keuze? Dan is het altijd een goed idee om contact op te nemen met de juwelier waar je jouw trouw- of verlovingsring wilt kopen. Hier werken experts die je kunnen helpen met het maken van de beste keuzes in trouw- en verlovingsringen.

Ben je benieuwd naar onze vintage en antieke trouw- en verlovingsringen? Dan kunt u altijd een kijkje nemen in onze webshop. Twijfel je over je keuze, of zit je met andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je met alle liefde met het maken van deze bijzondere keuze.

Hou in gedachten dat jij je partner het beste kent, en dat de huwelijksring een geschenk van jou persoonlijk is. Je weet dus zelf waarschijnlijk het beste welke ring jullie huwelijk speciaal kan maken. Laat je daarom niet te veel van de wijs brengen door de meningen van anderen.

Ring trouwring