Logo Diamant Juweelwinkel

GARANTIE, RETOURNEREN EN KLACHTEN

Garantie

1 jaar garantie na aankoop van jouw sieraad of horloge

Garantievoorwaarden

Bij Juweelwinkel® bieden we 1 jaar garantie op fabricagefouten en defecten die optreden bij normaal gebruik van onze sieraden en horloges. Echter, er zijn enkele situaties waarin de garantie mogelijk niet van toepassing is. Hier zijn enkele gevallen waarop we geen garantie bieden

  • Verkeerd gebruik: Als het sieraad of horloge is beschadigd door verkeerd gebruik, ongebruikelijke belasting, misbruik of nalatigheid, valt dit niet onder de garantie. Het is belangrijk om de juiste instructies te volgen en het product op de juiste manier te gebruiken.
  • Normale slijtage: Na verloop van tijd kunnen sieraden en horloges tekenen van normale slijtage vertonen, zoals krasjes of verkleuring. Dit valt niet onder de garantie, aangezien het een natuurlijk gevolg is van het dragen van het artikel.
  • Schade door externe factoren: De garantie dekt geen schade veroorzaakt door externe factoren, zoals ongelukken, blootstelling aan chemische stoffen, extreme temperaturen, water- of vochtschade, of pogingen tot reparatie door niet-geautoriseerde partijen.
  • Verlies of diefstal: Onze garantie dekt geen verlies of diefstal van het sieraad of horloge. We raden je aan om een passende verzekering af te sluiten om je te beschermen tegen dergelijke situaties.

Het is belangrijk om de garantievoorwaarden zorgvuldig door te nemen bij je aankoop, zodat je op de hoogte bent van de specifieke dekking en eventuele uitzonderingen die van toepassing zijn. We streven ernaar om transparant te zijn over onze garantie en je te voorzien van alle benodigde informatie, zodat je met vertrouwen kunt genieten van jouw aankoop bij Juweelwinkel®

Garantieprocedure

Bij Juweelwinkel® hanteren we een eenvoudige en transparante garantieprocedure om ervoor te zorgen dat je snel geholpen wordt

  1. Neem contact met ons op: Als je een probleem ondervindt met een sieraad of horloge dat binnen de garantieperiode valt, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. Dit kan telefonisch, per e-mail of via ons online contactformulier.
  2. Beschrijf het probleem: Geef een duidelijke omschrijving van het probleem dat je ervaart. Vermeld ook je aankoopgegevens, zoals het ordernummer en de aankoopdatum, zodat we je sneller kunnen helpen.
  3. Beoordeling van het probleem: Ons team van experts zal je zaak zorgvuldig beoordelen. In sommige gevallen kunnen we je vragen om foto’s of video’s van het defect te verstrekken om een beter inzicht te krijgen.
  4. Passende oplossing: Op basis van de beoordeling van het probleem zullen we een passende oplossing bieden. Dit kan inhouden dat we het sieraad of horloge repareren, vervangen of je een terugbetaling geven. We streven ernaar om dit proces zo snel mogelijk af te handelen.
  5. Terugzending van het artikel: Als we je vragen om het artikel terug te sturen, zullen we je de instructies geven voor een veilige retourzending. Zorg ervoor dat het artikel goed verpakt is en volg de instructies nauwkeurig op.

We streven ernaar om de garantieprocedure zo vlot mogelijk te laten verlopen, zodat je snel weer kunt genieten van je sieraad of horloge. Bij Juweelwinkel® staan we achter onze producten en streven we naar jouw tevredenheid.

Retourneren

Zichttermijn en herroepingsrecht

Na ontvangst van jouw bestelling heb je 14 dagen om het product te bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een winkel zou kunnen doen. Binnen deze 14 dagen mag je zonder opgave van reden de koop ontbinden volgens het herroepingsrecht.

Herroepen

De herroepingstermijn bedraagt 14 dagen en gaat in op de dag nadat je de bestelling hebt ontvangen.

Laat ons binnen de herroepingstermijn weten dat je van de koop wilt afzien. Dit mag telefonisch, via e-mail of via het herroepingsformulier. Als de levering bestaat uit verschillende zendingen dan gaat de herroepingstermijn pas in wanneer je de bestelling compleet hebt ontvangen.

Na herroeping stuur je het product binnen 14 dagen aan ons retour. De kosten voor het terugsturen betaal je zelf. Voor de meest actuele verzendkosten verwijzen wij naar de tarieven van PostNL, Belgische Post en DHL Parcel. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig en in goede staat retourneren van het product aan Juweelwinkel.nl.

Terugbetalen

Wanneer wij het product retour hebben ontvangen betalen wij jou uiterlijk binnen 14 dagen terug. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het terug sturen van jouw bestelling, deze verzendkosten zijn wel voor eigen rekening.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

 

Retouradres

JW Webshop
Afdeling Retouren
Oldenzaalsestraat 41
7551 AN Hengelo

Download hier het Herroepingsformulier.

Klachten

Voor klachten kan je bij ons terecht

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden jou aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar klantenservice@juweelwinkel.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om jouw geschil aan te melden voor bemiddeling via WebwinkelKeur via: https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil.

 

Tevens is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op https://ec.europa.eu/odr. Wanneer jouw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het vrij om jouw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Laat jouw klacht horen!